Tags

bukan. itu bukan typo aka salah ketik. hehe. itu gw ambil dari judul film yang baru aja gw tonton. dan begitulah tulisannya.

hmm, CHOCOLAT (2000) adalah film dengan perpaduan yang manis antara chocolate, france, and medieval village. keajaiban cokelat membuat ketenangan desa yang taat beribadah sedikit goyang. dan saat itulah cokelat adalah salah satu dosa dari setan. soalnya si penjualnya ga ke gereja. hehe. dari imdb.com :

A woman and her daughter open a chocolate shop in a small French village that shakes up the rigid morality of the community.

[narator story]

Once upon a time, there was a quiet little village in the French countryside, whose people believed in Tranquilité – Tranquility. If you lived in this village, you understood what was expected of you. You knew your place in the scheme of things. And if you happened to forget, someone would help remind you. In this village, if you saw something you weren’t supposed to see, you learned to look the other way. If perchance your hopes had been disappointed, you learned never to ask for more. So through good times and bad, famine and feast, the villagers held fast to their traditions. Until, one winter day, a sly wind blew in from the North…

dan ini adalah film yang sangat menarik. ternyata menjadi berbeda sangatlah sulit. dan yah seperti yang udah diajarkan sama kita, tingkatan nilai di suatu tempat selalu berbeda. tinggal pilihan, mau mempertahankan nilai yang benar atau mengikuti nilai yang tidak kita mengerti. tapi disarankan pilihan pertama sih. hehe. (yaiyalahh).

yah, by the way gw suka sama ni film. selain cokelat yang sangat menarik, gw juga suka denger aksen prancis. hihihi.

one taste is not enough. bon appetite